7ji3pn08f8u3_landscape_067_3000.jpg 5a03624886bs_landscape_028_2700.jpg

TINA – DE TINA TURNER MUSICAL IS VANAF FEBRUARI 2020 IN NEDERLAND TE ZIEN!

25 oktober 2019

Nyassa Alberta gaat de hoofdrol spelen in TINA – De Tina Turner Musical. Dat heeft Albert Verlinde, algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland, bekendgemaakt tijdens de perspresentatie. TINA is de opvolger van de musical Mamma Mia! in het Beatrix Theater in Utrecht. Op zondag 9 februari 2020 zal de musical in première gaan.

De musical vertelt het levensverhaal van Tina Turner, vanaf haar jeugd in Nutbush in de Amerikaanse staat Tennessee en belicht haar succesvolle carrière als zangeres.

De rol van Tina Turner is voor veel musicalactrices een van de meest felbegeerde rollen om te spelen, vertelt Verlinde. Alberta is gekozen uit veel auditanten. In Nederland is de Nederlands-Surinaamse actrice nog een onbekende, maar volgens Verlinde is het hoog tijd dat ons land deze veelzijdige artieste leert kennen. Sinds dit voorjaar is Alberta in de Duitse TINA – De Tina Turner Musical de alternate voor de hoofdrol. Ze zegt er trots op te zijn dat ze nu de rol van Tina in de Nederlandse versie gaat spelen.

Alberta is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Ze begon haar carrière in de eerste Nederlandse versie van The Lion King om daarna naar Duitsland te vertrekken. De afgelopen tien jaar speelde ze in dat land grote rollen in onder meer Aïda, Sister Act en We Will Rock You.

Andere rollen in TINA – De Tina Turner Musical zijn er voor onder andere Juneoer Mers (Ike Turner), Gaia Aikman (Tina’s zus Alline), Marianne Kloeze (de eerste manager Rhonda) en Aisa Winter (Tina’s moeder).

Misschien vind je deze aanbiedingen ook interessant!

Anastasia

AFAS Circustheater, Scheveningen

Beleef de historie. Ontdek het mysterie. Boek nu en ontvang elke 2e kaart voor de helft van de prijs voor deze magische voorstelling.

Carmina Burana

onbekend

Carmina Burana is uitgesteld naar november 2021.

TINA – De Tina Turner Musical

Beatrix Theater, Utrecht

Dit is het echte, nietsontziende verhaal van Tina Turner. De vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang exclusieve acties en aanbiedingen van Theaterclub.nl en DPG Media Magazines via e-mail, meld je nu aan:

Volg Theaterclub.nl
op social media

Volg ons op Facebook en Instagram voor een kijkje achter de schermen, nieuws en exclusieve acties en aanbiedingen.

partners partners