TINA – DE TINA TURNER MUSICAL IS VANAF FEBRUARI 2020 IN NEDERLAND TE ZIEN!

25 oktober 2019

Nyassa Alberta gaat de hoofdrol spelen in TINA – De Tina Turner Musical. Dat heeft Albert Verlinde, algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland, bekendgemaakt tijdens de perspresentatie. TINA is de opvolger van de musical Mamma Mia! in het Beatrix Theater in Utrecht. Op zondag 9 februari 2020 zal de musical in première gaan.

De musical vertelt het levensverhaal van Tina Turner, vanaf haar jeugd in Nutbush in de Amerikaanse staat Tennessee en belicht haar succesvolle carrière als zangeres.

De rol van Tina Turner is voor veel musicalactrices een van de meest felbegeerde rollen om te spelen, vertelt Verlinde. Alberta is gekozen uit veel auditanten. In Nederland is de Nederlands-Surinaamse actrice nog een onbekende, maar volgens Verlinde is het hoog tijd dat ons land deze veelzijdige artieste leert kennen. Sinds dit voorjaar is Alberta in de Duitse TINA – De Tina Turner Musical de alternate voor de hoofdrol. Ze zegt er trots op te zijn dat ze nu de rol van Tina in de Nederlandse versie gaat spelen.

Alberta is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Ze begon haar carrière in de eerste Nederlandse versie van The Lion King om daarna naar Duitsland te vertrekken. De afgelopen tien jaar speelde ze in dat land grote rollen in onder meer Aïda, Sister Act en We Will Rock You.

Andere rollen in TINA – De Tina Turner Musical zijn er voor onder andere Juneoer Mers (Ike Turner), Gaia Aikman (Tina’s zus Alline), Marianne Kloeze (de eerste manager Rhonda) en Aisa Winter (Tina’s moeder).

Misschien vind je deze aanbiedingen ook interessant!

Gratis rang-upgrade
 

Verliefd op Ibiza

Diverse theaters

Dé feel-good musical ‘Verliefd op Ibiza’. Van 18 januari t/m 10 mei 2020 in verschillende theaters door heel Nederland.

Elke 2e kaart halve prijs

Anastasia

AFAS Circustheater, Den Haag

Beleef de historie. Ontdek het mysterie. Boek nu en ontvang elke 2e kaart voor de helft van de prijs voor deze magische voorstelling.

Alle voorstellingen zijn gecanceld

Kinky Boots

Diverse theaters

De hilarische en ontroerende Broadwayhit is nu te zien in het theater. Zorg dat je erbij bent!

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal € 1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60) per transactie in rekening gebracht.