TINA – DE TINA TURNER MUSICAL IS VANAF FEBRUARI 2020 IN NEDERLAND TE ZIEN!

25 oktober 2019

Nyassa Alberta gaat de hoofdrol spelen in TINA – De Tina Turner Musical. Dat heeft Albert Verlinde, algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland, bekendgemaakt tijdens de perspresentatie. TINA is de opvolger van de musical Mamma Mia! in het Beatrix Theater in Utrecht. Op zondag 9 februari 2020 zal de musical in première gaan.

De musical vertelt het levensverhaal van Tina Turner, vanaf haar jeugd in Nutbush in de Amerikaanse staat Tennessee en belicht haar succesvolle carrière als zangeres.

De rol van Tina Turner is voor veel musicalactrices een van de meest felbegeerde rollen om te spelen, vertelt Verlinde. Alberta is gekozen uit veel auditanten. In Nederland is de Nederlands-Surinaamse actrice nog een onbekende, maar volgens Verlinde is het hoog tijd dat ons land deze veelzijdige artieste leert kennen. Sinds dit voorjaar is Alberta in de Duitse TINA – De Tina Turner Musical de alternate voor de hoofdrol. Ze zegt er trots op te zijn dat ze nu de rol van Tina in de Nederlandse versie gaat spelen.

Alberta is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Ze begon haar carrière in de eerste Nederlandse versie van The Lion King om daarna naar Duitsland te vertrekken. De afgelopen tien jaar speelde ze in dat land grote rollen in onder meer Aïda, Sister Act en We Will Rock You.

Andere rollen in TINA – De Tina Turner Musical zijn er voor onder andere Juneoer Mers (Ike Turner), Gaia Aikman (Tina’s zus Alline), Marianne Kloeze (de eerste manager Rhonda) en Aisa Winter (Tina’s moeder).

Misschien vind je deze aanbiedingen ook interessant!

 

Alex Klaasen - Showponies

Diverse theaters

Showponies is cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Samen met onder meer Freek Bartels en Jip Smit.

Premium plaatsen € 29,-

MAMMA MIA!

Beatrix Theater, Utrecht

Aan elk feest komt een eind, want de onweerstaanbare feel-good musical MAMMA MIA! stopt in december! Boek nu Premium kaarten voor € 29,-.

 

Ashton Brothers - Concerto Esplosivo

Diverse theaters

De Ashton Brothers en het Noordpool Orkest brengen een explosieve mix van muziek, acrobatiek en tovenarij.

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal € 1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60) per transactie in rekening gebracht.