Tango Argentino

Diverse theaters

Binnenkort in het theater!

Tango Argentino

Prijs vanaf € 34,50

Van 7 t/m 9 december 2019

Ontvang tot € 14,25 korting per kaart voor Tango Argentino!

Het genre verwierf in één keer landelijke bekendheid door de uitvoering van ‘Adios Nonino’ tijdens het huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Piazzolla creëerde een bijzondere versie van de Tango en wisselt ritmisch en passioneel geweld af met gevoelens van weemoed uit de straten van Buenos Aires. Tijdens de voorstelling ‘Tango Argentino’ brengen 25 topmusici van het International Symphony Orchestra onder leiding van dirigent Raymond Janssen het publiek in vervoering met de meest intense Tango’s en in het bijzonder die van Piazzolla. Ervaar de sensualiteit, passie en melancholie van Zuid-Amerika tijdens deze unieke concertreeks in Nederland.

Reserveer nu en ontvang tot € 14,25 korting per kaart! Van 7 t/m 9 december 2019 te zien in Oudenbosch, Amsterdam en Rotterdam. 

De Argentijnse componist en bandoneonist Astor Piazzolla heeft de betekenis van de Tango voorgoed veranderd. Hij ontwikkelde naast de pure dansmuziek een versie van de Tango die zich het beste laat typeren als ‘melancholische luistermuziek’. Het iconische ‘Adios Nonino’ is daar wellicht het meest bekende voorbeeld van. Hij verloochent hierbij nooit zijn roots (het parfum van Buenos Aires, zoals hij het zelf noemt). Piazzolla behield passie, hartstocht en melancholie in zijn stukken maar verrijkte de muziek met elementen uit onder meer de klassieke muziek, jazz en Zuid-Amerikaanse volksmuziek. Hiermee ontstond de basis voor een nieuwe stijl die later ‘Tango Nuevo’ genoemd zou worden. Door Piazzolla’s vernieuwende aanpak werd deze tango niet alleen gespeeld in de louche bars van Buenos Aires, maar ook in concertzalen. Tijdens de voorstelling ‘Tango Argentino’ komen zowel de meest vurige klassieke Tango’s als de luisterversies van Piazzolla aanbod. Het concert is daarmee een absolute must voor elke liefhebber van dit wereldberoemde genre. De kwaliteit is bovendien sensationeel. Dirigent Raymond Janssen selecteerde een reeks topmusici van het International Symphony Orchestra en is bijzonder trots op de komst van solist Roman Yusipey. Deze begenadigde bandoneonspeler is bekroond in Amerika en Italië en een ware Piazzolla specialist. Twee viool solisten en een spectaculaire percussie sectie maken het uitvoerende ensemble compleet.

Programma

‘Tango Argentino’ biedt een gevarieerd programma met de meest beroemde Tango’s aller tijden. Denk aan de ‘Violen Tango’, de ‘Under Tango’, ‘Tango Cafee’ en ‘Bordel’ uit Piazzolla’s ‘History of Tango’. Daarbij kijkt dirigent Janssen nadrukkelijk verder dan alleen Piazzolla. Ook andere bekende componisten komen aan bod, zoals Juan d’Arienzo, Francisco Canaro en natuurlijk ‘Cardel’. De wereldhit ‘Estrellita’ van de componist Ponce mag vanzelfsprekend niet ontbreken en hetzelfde geldt voor de ‘Milonga’ van Ginestera. De Tango is een stijl met een lange en rijke geschiedenis. Het genre ontstond aan het einde van de negentiende eeuw in de buitenwijken van Buenos Aires en Montevideo. Aan de basis stonden vooral de immigranten die Europa ontvluchtten in de hoop op een betere toekomst in Argentinië. De eerste Tango’s waren een mix van de Cubaanse habanera en de door Afrikaanse slaven geïntroduceerde candombé. Spaanse en Italiaanse invloeden speelden een grote rol.

Historie

In het begin van de twintigste eeuw vormde de Tango de favoriete muziek van misdadigers en gangsters die de bordelen bezochten. De dansen die voortkwamen uit dit milieu waren in eerste instantie dansen voor mannen in groepen, waarbij zij hun mannelijke seksualiteit demonstreerden vermengd met emotie en agressiviteit. Door het verlangen naar hun thuisland, kreeg de tangomuziek pas later zijn weemoedig karakter. De vitaliteit van de vurige Tango is nog steeds enorm populair en trekt steevast duizenden mensen naar concerten. De voorstelling ‘Tango Argentino’ is slechts korte tijd in Nederland te zien.

Data en locaties

07-12: Oudenbosch, Baseliek Oudenbosch
08-12: Amsterdam, Het Koninklijk Concertgebouw
09-12: Rotterdam, De Doelen

Foto's & video's

2 Foto's

Recensies en Awards

Nog geen beoordelingen.

Schrijf een recensie

Recensie plaatsen

Naam
E-mail
Rating
Bericht

Algemene informatie

Voor telefonisch reserveren kun je contact opnemen via 0900 – 1353 (€0,60 p/m) o.v.v. Theaterclub.

Speeldata:
7 t/m 9 december 2019

Locaties:
7 december 2019 – Basiliek Oudenbosch, Oudenbosch
8 december 2019 – Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam
9 december 2019 – De Doelen, Rotterdam

Voorwaarden:

  • De getoonde ticketprijzen zijn inclusief servicekosten en exclusief € 1,85 transactiekosten per boeking en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60 voor reguliere postverzending)
  • Maximaal 10 kaarten per reservering.
  • Deze actie is op basis van beschikbaarheid en niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen
  • Geen restitutie op reeds gemaakte reserveringen.
  • Wijzigingen voorbehouden.

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal € 1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60) per transactie in rekening gebracht.