6b23kw582zl9_landscape_067_3000.jpg 3c13qzm8052p_landscape_028_2700.jpg

Tango Argentino

Diverse theaters

Tango Argentino is gestopt!

Lopende voorstellingen
Tango Argentino Ontvang tot € 14,25 korting per kaart voor Tango Argentino! Het genre verwierf in één keer landelijke bekendheid door de uitvoering van ‘Adios Nonino’ tijdens het huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Piazzolla creëerde een bijzondere versie van de Tango en wisselt ritmisch en passioneel geweld af met gevoelens van weemoed uit de straten van Buenos Aires. Tijdens de voorstelling ‘Tango Argentino’ brengen 25 topmusici van het International Symphony Orchestra onder leiding van dirigent Raymond Janssen het publiek in vervoering met de meest intense Tango’s en in het bijzonder die van Piazzolla. Ervaar de sensualiteit, passie en melancholie van Zuid-Amerika tijdens deze unieke concertreeks in Nederland. Reserveer nu en ontvang tot € 14,25 korting per kaart! Van 7 t/m 9 december 2019 te zien in Oudenbosch, Amsterdam en Rotterdam.  2019-12-07 2019-12-09
diverse theaters diverse theaters
0 0

Ontvang tot € 14,25 korting per kaart voor Tango Argentino!

Het genre verwierf in één keer landelijke bekendheid door de uitvoering van ‘Adios Nonino’ tijdens het huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Piazzolla creëerde een bijzondere versie van de Tango en wisselt ritmisch en passioneel geweld af met gevoelens van weemoed uit de straten van Buenos Aires. Tijdens de voorstelling ‘Tango Argentino’ brengen 25 topmusici van het International Symphony Orchestra onder leiding van dirigent Raymond Janssen het publiek in vervoering met de meest intense Tango’s en in het bijzonder die van Piazzolla. Ervaar de sensualiteit, passie en melancholie van Zuid-Amerika tijdens deze unieke concertreeks in Nederland.

Reserveer nu en ontvang tot € 14,25 korting per kaart! Van 7 t/m 9 december 2019 te zien in Oudenbosch, Amsterdam en Rotterdam. 

Meer over deze voorstelling

Programma

‘Tango Argentino’ biedt een gevarieerd programma met de meest beroemde Tango’s aller tijden. Denk aan de ‘Violen Tango’, de ‘Under Tango’, ‘Tango Cafee’ en ‘Bordel’ uit Piazzolla’s ‘History of Tango’. Daarbij kijkt dirigent Janssen nadrukkelijk verder dan alleen Piazzolla. Ook andere bekende componisten komen aan bod, zoals Juan d’Arienzo, Francisco Canaro en natuurlijk ‘Cardel’. De wereldhit ‘Estrellita’ van de componist Ponce mag vanzelfsprekend niet ontbreken en hetzelfde geldt voor de ‘Milonga’ van Ginestera. De Tango is een stijl met een lange en rijke geschiedenis. Het genre ontstond aan het einde van de negentiende eeuw in de buitenwijken van Buenos Aires en Montevideo. Aan de basis stonden vooral de immigranten die Europa ontvluchtten in de hoop op een betere toekomst in Argentinië. De eerste Tango’s waren een mix van de Cubaanse habanera en de door Afrikaanse slaven geïntroduceerde candombé. Spaanse en Italiaanse invloeden speelden een grote rol.

Historie

In het begin van de twintigste eeuw vormde de Tango de favoriete muziek van misdadigers en gangsters die de bordelen bezochten. De dansen die voortkwamen uit dit milieu waren in eerste instantie dansen voor mannen in groepen, waarbij zij hun mannelijke seksualiteit demonstreerden vermengd met emotie en agressiviteit. Door het verlangen naar hun thuisland, kreeg de tangomuziek pas later zijn weemoedig karakter. De vitaliteit van de vurige Tango is nog steeds enorm populair en trekt steevast duizenden mensen naar concerten. De voorstelling ‘Tango Argentino’ is slechts korte tijd in Nederland te zien.

Data en locaties

07-12: Oudenbosch, Baseliek Oudenbosch
08-12: Amsterdam, Het Koninklijk Concertgebouw
09-12: Rotterdam, De Doelen

Foto's & video's

v2g3acz8fl1x_landscape_067_3000.jpg
41g3d0z8k1we_landscape_067_3000.jpg
2 Foto's

Recensies

Nog geen beoordelingen.


Algemene informatie

Voor telefonisch reserveren kun je contact opnemen via 0900 – 1353 (€0,60 p/m) o.v.v. Theaterclub

Locatie: Diverse theaters

Speeldata: Van 7 t/m 9 december 2019

Bekijk hier de gehele speellijst
7 december 2019 in ,
9 december 2019 in ,

Voorwaarden:

  • De getoonde ticketprijzen zijn inclusief servicekosten en exclusief € 1,85 transactiekosten per boeking en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60 voor reguliere postverzending)
  • Maximaal 10 kaarten per reservering.
  • Deze actie is op basis van beschikbaarheid en niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen
  • Geen restitutie op reeds gemaakte reserveringen.
  • Wijzigingen voorbehouden.

Locaties: 7 december 2019 – Basiliek Oudenbosch, Oudenbosch 8 december 2019 – Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam 9 december 2019 – De Doelen, Rotterdam

Bestel bij Theaterclub.nl en ontvang:

Voorstellingen speciaal voor jou geselecteerd

Gegarandeerd het meeste voordeel

Ruime keuze aan speeldata en locaties

Keuze uit de beste rangen en stoelen

cdu3i6j8wnrp_square_png_400.png

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal €1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal €3,60) per transactie in rekening gebracht.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang exclusieve acties en aanbiedingen van Theaterclub.nl en DPG Media Magazines via e-mail, meld je nu aan:

Volg Theaterclub.nl
op social media

Volg ons op Facebook en Instagram voor een kijkje achter de schermen, nieuws en exclusieve acties en aanbiedingen.

partners partners