Ode aan Bach is gestopt

Lopende voorstellingen
 

Ode aan Bach

Boek nu met € 23 voordeel!

Van 12 t/m 21 oktober 2018, diverse locaties in Nederland

Ode aan Bach – De mooiste cantates nu live in concert

Beleef Bachs mooiste cantates tijdens een Ode aan Bach – The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. Tijdens dit klassieke concert neemt topcomponist Pieter Jan Leusink u mee naar een wereld van ruim 330 jaar geleden. Dit is de wereld van Bach, een van de meest succesvolle componisten in de klassieke muziek. U heeft nu de unieke kans om Bachs mooiste werken live in concert te ervaren.

Nu met €23,- korting! Betaal maar €49,50 per kaart i.p.v.€72,50.

Programma Ode aan Bach

Ode aan Bach is een muzikaal eerbetoon aan een unieke componist die vele beroemde cantates schreef zoals Johannes Passion en Matthäus Passion. Tot op de dag van vandaag zijn Bachs cantates geliefd bij een breed publiek.

Dirigent Pieter Jan Leusink, gerenommeerde solisten en The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands zorgen voor een avond vol prachtige emotionele Bach cantates.

Denk, naast Johannes Passion en Matthäus Passion, aan Bachs Concerto voor Viool en Hobo in c mineur waarin de Russische meesterviolist Igor Ruhadze en de Braziliaanse hobo virtuoos Beto Caserio de hoofdrol spelen. Ook de geliefde cantate ‘Ich habe genug’, welke in de versie voor sopraan met fluit zal worden uitgevoerd, komt zeker aan bod. Deze laatste versie schreef Bach speciaal voor zijn vrouw Anna Magdalena Bach.

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands is in 1996 opgericht door dirigent Pieter Jan Leusink. Het koor bestaat uit topmuzikanten en solisten die gespecialiseerd zijn in barokmuziek en spelen op authentieke barokinstrumenten. The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands geeft jaarlijks ruim 100 concerten en trekt met haar uitvoeringen van Bachs Matthäus Passion jaarlijks maar liefst 40.000 bezoekers. Hiermee zijn ze het meest bezocht in Nederland!

Solisten Bach concert

Onderstaande gerenommeerde solisten werken met volledige loyaliteit aan de composities van een Ode aan Bach en laten u tijdens dit concert zien dat zij bij de top horen.

  • Olga Zinovieva – sopraan
    Russisch-Nederlands sopraan met een pure en dynamische stem. Sinds 2008 is Zinovieva in vele klassieke stukken te horen en bewonderen.
  • Sytse Buwalda – countertenor
    Nederlandse countertenor die al ruim 25 jaar te zien is op verschillende podia. Sytse is succesvol en wereldwijd een veel gevraagd solist.
  • Martinus Leusink – tenor
    Zoon van Pieter Jan Leusink met een bijzonder krachtige stem. Hij zong als 11-jarige al aria’s in Bachs Matthäus Passion.

Pieter Jan Leusink

Pieter Jan Leusink is een geliefd Nederlands dirigent. Hij richtte in 1996 The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands op en is hiermee zeer succesvol geworden.

Leusink werd in 1958 in Elburg geboren en kreeg al vroeg les in orgelmuziek. Op 16-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot het conservatorium. Na zijn studie werd hij koordirigent en specialiseerde hij zich in de ontwikkeling van stemmen van jongenssopranen.

Leusink had altijd al een passie voor Bach en bracht in 2014 het beroemde Bach cantante Matthäus Passion weer tot leven. Dit deed hij samen met zijn The Bach Choir and Orchestra of the Netherlands.

Leusink werd in 2004 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Deze titel kreeg hij voor al zijn bijzondere verrichtingen. Jaarlijks worden door heel Nederland ruim 120 concerten gegeven onder leiding van Leusink.

Johannes Passion

Naast de Matthäus Passion is de Johannes Passion een van Bachs grootste en bekendste cantates. Het stuk gaat over lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie van Johannes. Bach maakt gebruik van felle, dramatische koortjes die het verhaal van Jezus symboliseren. Het stuk bevat veel emotie en is wereldwijd zeer geliefd bij liefhebbers van klassieke muziek. U hoort de Johannes Passion terug in het Bach concert.

Matthäus Passion

Matthäus Passion is een vocaal stuk wat, net als Johannes Passion, het lijden en sterven van Jezus vertelt. Het is gericht op het evangelie volgens Matteüs. Het muzikale stuk is wat minder fel dan de Johannes Passion en wordt ervaren als een van de beste stukken binnen de klassieke muziek. De Matthäus Passion is, in een prachtige uitvoering, te horen in het Bach concert.

Foto's & video's

6 Foto's

Recensies en Awards

Geen beoordelingen.


Geen recensies beschikbaar

Recensie plaatsen niet meer mogelijk

Algemene informatie

Voor telefonisch reserveren kun je contact opnemen via 0900-8191 (€0,45 p/m, actiecode Theaterclub).

Locatie:
Verschillende kerken en concertgebouwen in Nederland

Speeldata:
12 t/m 21 oktober 2018

Uitvoerenden:   

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Olga Zinovieva sopraan
Sytse Buwalda countertenor
Martinus Leusink tenor
Igor Ruhadze viool
Beto Caserio hobo

Dirigent:   
Pieter Jan Leusink

Voorwaarden:
• De getoonde ticketprijzen zijn exclusief € 6,00 servicekosten per bestelling.
• De prijzen zijn exclusief eventuele print- en verzendkosten (€ 1,00 per kaart).
• Deze actie is op basis van beschikbaarheid en niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
• Geen restitutie op reeds gemaakte reserveringen.
• Wijzigingen voorbehouden.