NURLAILA KARIM TWEEDE HOOFDROLSPELER IN MUSICAL TINA TURNER

5 februari 2020

De Haagse actrice Nurlaila Karim gaat de hoofdrol van muzieklegende Tina Turner spelen in de musical TINA – De Tina Turner Musical. Ze wisselt daarbij af met actrice Nyassa Alberta. ‘De rol van Tina is een van de zwaarste musicalrollen ooit, het is echt topsport’, zegt Albert Verlinde van producent Stage Entertainment. ‘De actrice staat meer dan 40 scènes onafgebroken op het toneel, ze zingt 23 nummers, veel ook met dans en dan moet ze zich tussendoor ook nog vele malen verkleden.’

Een enthousiaste Karim noemt het mogen spelen van de rol van Tina haar allergrootste droom die uitkomt. ‘Tina Turner, die ondanks alle obstakels in haar kracht blijft staan, is altijd een voorbeeld en inspiratiebron geweest. Haar muziek geeft me kracht en ik zing niets liever dan dat.’ Ze heeft al enige ervaring met het werk van Tina Turner: in 2015 stond ze in de Nederlandse theaters met een ode aan de beroemde popzangeres.

Karim is een ervaren actrice en geen onbekende in de musicalwereld. Zo had ze eerder rollen in grote producties zoals Mamma Mia!, The Bodyguard en On Your Feet en mocht ze de hoofdrol vertolken in Les Misérables, Fame, Miss Saigon en Sister Act.

De musical over het leven van Tina Turner is vanaf 1 februari, 7 maal per week, te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Op 9 februari vindt de feestelijke première plaats.

Misschien vind je deze aanbiedingen ook interessant!

Elke 2e kaart halve prijs

Anastasia

AFAS Circustheater, Den Haag

Beleef de historie. Ontdek het mysterie. Boek nu en ontvang elke 2e kaart voor de helft van de prijs voor deze magische voorstelling.

Alle voorstellingen zijn gecanceld

Lazarus

DeLaMar Theater, Amsterdam

David Bowie’s laatste, meeslepende meesterwerk. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 25,60!

Alle voorstellingen zijn gecanceld

Kinky Boots

Diverse theaters

De hilarische en ontroerende Broadwayhit is nu te zien in het theater. Zorg dat je erbij bent!

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal € 1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60) per transactie in rekening gebracht.