li336f8870f2_landscape_067_3000.jpg erb3g4p8fj6m_landscape_028_2700.jpg

LOVENDE WOORDEN VOOR ANASTASIA

11 oktober 2019

In het AFAS Circustheater in Scheveningen is de nieuwe musical Anastasia in première gegaan. Anastasia is geproduceerd door Stage Entertainment, die er een onvervalst ouderwetse musical van heeft gemaakt. De musical zit vol kleurrijke kostuums, de choreografieën zijn breed uitgemeten en het decor straalt grandeur uit. De opeenvolging van scènes, zang, dans en acteren; het is allemaal van hoog niveau.

Het verhaal draait om de straatveegster Anya (Tessa Sunniva van Tol), die door de louche figuren Vlad (met schwung gespeeld door Ad Knippels) en Dmitri (Milan van Waardenburg) wordt gestrikt om zich voor te doen als Anastasia Romanova, de jongste dochter van de vermoorde Tsaar Nicolaas II. De twee kompanen hopen zo de royale beloning op te strijken die Grootvorstin Maria Fjodorovna (Gerrie van der Klei) heeft beloofd aan diegene die haar kleindochter terugvindt. Het drietal reist van Sint Petersburg naar Parijs, waar de Grootvorstin tien jaar voor het uitbreken van de Russische revolutie is gaan wonen. Ze worden daarbij op de hielen gezeten door Sovjetofficier Gleb (wel erg krampachtig aangezet door René van Kooten). Intussen wordt Anya verliefd op Dmitri, die uiteindelijk ook in het sprookje gaat geloven.

De musical Anastasia staat als een huis en er is niets aan het toeval overgelaten. Het spel onder regie van Carline Brouwer is prima, maar soms wel wat schreeuwerig. In de titelrol is Tessa Sunniva van Tol een ontdekking: fris, krachtig en in staat alles naar haar hand te zetten. Gerrie van der Klei mag dan niet veel tekst hebben, de 74-jarige grand-dame laat een geweldige performance zien. En het is duidelijk dat Milan van Waardenburg de rol eerder speelde in de Duitse versie van Anastasia. Een live-orkest, dit keer weer in de orkestbak, begeleidt de musical. Het muzikale thema ‘Winterse dagen’ is afgeleid van het muziekje in de speeldoos die Anastasia als klein meisje van haar grootmoeder heeft gekregen.

Al met al is Anastasia precies het soort voorstelling dat je verwacht met de donkere dagen op komst.

Misschien vind je deze aanbiedingen ook interessant!

Anastasia

AFAS Circustheater, Scheveningen

Beleef de historie. Ontdek het mysterie. Boek nu en ontvang elke 2e kaart voor de helft van de prijs voor deze magische voorstelling.

Carmina Burana

onbekend

Carmina Burana is uitgesteld naar november 2021.

TINA – De Tina Turner Musical

Beatrix Theater, Utrecht

Dit is het echte, nietsontziende verhaal van Tina Turner. De vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang exclusieve acties en aanbiedingen van Theaterclub.nl en DPG Media Magazines via e-mail, meld je nu aan:

Volg Theaterclub.nl
op social media

Volg ons op Facebook en Instagram voor een kijkje achter de schermen, nieuws en exclusieve acties en aanbiedingen.

partners partners