LOVENDE WOORDEN VOOR ANASTASIA

11 oktober 2019

In het AFAS Circustheater in Scheveningen is de nieuwe musical Anastasia in première gegaan. Anastasia is geproduceerd door Stage Entertainment, die er een onvervalst ouderwetse musical van heeft gemaakt. De musical zit vol kleurrijke kostuums, de choreografieën zijn breed uitgemeten en het decor straalt grandeur uit. De opeenvolging van scènes, zang, dans en acteren; het is allemaal van hoog niveau.

Het verhaal draait om de straatveegster Anya (Tessa Sunniva van Tol), die door de louche figuren Vlad (met schwung gespeeld door Ad Knippels) en Dmitri (Milan van Waardenburg) wordt gestrikt om zich voor te doen als Anastasia Romanova, de jongste dochter van de vermoorde Tsaar Nicolaas II. De twee kompanen hopen zo de royale beloning op te strijken die Grootvorstin Maria Fjodorovna (Gerrie van der Klei) heeft beloofd aan diegene die haar kleindochter terugvindt. Het drietal reist van Sint Petersburg naar Parijs, waar de Grootvorstin tien jaar voor het uitbreken van de Russische revolutie is gaan wonen. Ze worden daarbij op de hielen gezeten door Sovjetofficier Gleb (wel erg krampachtig aangezet door René van Kooten). Intussen wordt Anya verliefd op Dmitri, die uiteindelijk ook in het sprookje gaat geloven.

De musical Anastasia staat als een huis en er is niets aan het toeval overgelaten. Het spel onder regie van Carline Brouwer is prima, maar soms wel wat schreeuwerig. In de titelrol is Tessa Sunniva van Tol een ontdekking: fris, krachtig en in staat alles naar haar hand te zetten. Gerrie van der Klei mag dan niet veel tekst hebben, de 74-jarige grand-dame laat een geweldige performance zien. En het is duidelijk dat Milan van Waardenburg de rol eerder speelde in de Duitse versie van Anastasia. Een live-orkest, dit keer weer in de orkestbak, begeleidt de musical. Het muzikale thema ‘Winterse dagen’ is afgeleid van het muziekje in de speeldoos die Anastasia als klein meisje van haar grootmoeder heeft gekregen.

Al met al is Anastasia precies het soort voorstelling dat je verwacht met de donkere dagen op komst.

Misschien vind je deze aanbiedingen ook interessant!

€ 20,- voordeel

Lazarus

DeLaMar Theater, Amsterdam

David Bowie’s laatste, meeslepende meesterwerk. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 24,15!

Nieuw in Nederland!

Kinky Boots

Diverse theaters

De hilarische en ontroerende Broadwayhit is nu te zien in het theater. Zorg dat je erbij bent!

Tot € 15,- korting

We Will Rock You

Diverse theaters

Exclusief te zien t/m 16 februari 2020 in diverse theaters door heel Nederland! Boek nu kaarten en ontvang tot € 15,- korting!

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal € 1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60) per transactie in rekening gebracht.