La Cenerentola

Nationale Opera & Ballet, Amsterdam

La Cenerentola is gestopt

Lopende voorstellingen
 

La Cenerentola

Prijs vanaf € 29,00

Geldig op alle rangen en stoelen t/m 28 december!

Geniet met de hele familie van opera La Cenerentola (8+)

De uitbundige Italiaanse opera La Cenerentola van Rossini (1792-1868) is voor het eerst te zien in Nationale Opera & Ballet. De jonge Italiaan Daniele Rustioni zal met deze productie zijn debuut maken als dirigent bij De Nationale Opera.

Boek nu tickets voor La Cenerentola met 50% korting door de promocode ‘NU’ in te vullen in de webshop. De korting geldt op alle rangen en alle voorstellingen van La Cenerentola.

Het verhaal

Angelina woont met haar stiefvader Don Magnifico en haar twee stiefzussen in Salerno, in het zuiden van Italië. In het huis wordt zij spottend ‘Assepoester’ (‘Cenerentola’) genoemd en aan het werk gezet. Terwijl haar stiefzussen Tisbe en Clorinda zingen over hoe mooi en charmant ze zijn, moet Angelina koffie voor hen zetten. Wanneer er een bedelaar aan de deur komt, wijzen de twee zussen hem af. Angelina krijgt echter medelijden met hem en biedt hem brood en koffie aan. Later komen er koninklijke boodschappers met de mededeling dat prins Ramiro een echtgenote zoekt. Dit klinkt de zussen als muziek in de oren, en hun vader Don Magnifico al helemaal: als een van zijn dochters trouwt met een prins, hoeft hij zich voor de rest van zijn leven geen financiële zorgen meer te maken. Ze nodigen de prins van harte bij hen uit – niet wetend dat zijn vriend en raadsman Alidoro al bij hen in huis is geweest. In vermomming heeft hij al voor Ramiro gepeild wie van de dochters het vriendelijkst is. Zal prins Ramiro Angelina wél op waarde schatten?

Ware liefde

In La Cenerentola, in de regie van Laurent Pelly, vindt Angelina – oftewel Assepoester – de ware liefde bij haar prins. Ze wordt nu eens niet dwarsgezeten door een gemene schoonmoeder, maar door een kwaadaardige stiefvader.

Vrolijke verkleedpartijen

Dit keer geen traditionele pompoenkoets of gouden muiltjes, maar wel veel verkleedpartijen en met kleurrijke excentrieke kostuums. Samen met enorme decorstukken en de oneindige aanwezigheid van de kleur roze belooft het een waar visueel spektakel te worden.

Boek nu tickets voor La Cenerentola met 50% korting door de promocode ‘NU’ in te vullen in de webshop. De korting geldt op alle rangen en alle voorstellingen van La Cenerentola.

Foto's & video's

1 Foto

Recensies

Geen beoordelingen.


Geen recensies beschikbaar

Recensie plaatsen niet meer mogelijk

Algemene informatie

Locatie:
Nationale Opera & Ballet, gelegen tussen Amstel en Waterlooplein, in Amsterdam.

Datum:
6 t/m 28 december 2019.

Taal:
Italiaans met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Cast:
Don Ramiro (Lawrence Brownlee), Clorinda (Julietta Aleksanyan), Angelina (Isabel Leonard en Cecilia Molinari op 22, 26 en 28 december),
Alidoro (Roberto Tagliavini), Dandini (Alessio Arduini), Don Magnifico (Nicola Alaimo), Tisbe (Polly Leech).

Actievoorwaarden: 

  • Ontvang op alle voorstellingen van 6 t/m 28 december 50% korting, geldig op alle rangen en stoelen.
  • Maximaal 6 kaarten per boeking.
  • De getoonde ticketprijzen zijn exclusief € 2,00 boekingskosten per ticket.
  • Deze actie is op basis van beschikbaarheid en niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
  • Geen restitutie op reeds gemaakte reserveringen.
  • (Prijs)wijzigingen voorbehouden.

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal € 1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60) per transactie in rekening gebracht.