Kinky Boots

Diverse theaters

Kinky Boots

1e rang vanaf € 49,50

Alle voorstellingen t/m 19 april zijn afgelast

BERICHT VAN PRODUCENT

Op last van de overheid zijn wij genoodzaakt om alle theater- en filmvoorstellingen t/m maandag 31 mei te annuleren. We brengen alle kaarthouders op de hoogte. Om overbelasting te voorkomen, verzoeken wij op dit moment geen contact op te nemen met ons bespreekbureau. 

Kinky Boots, een hilarische, brutale maar ook  ontroerende musical

In deze hilarische, brutale en ontroerende musical erft Charlie de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. Dan komt Simon op zijn pad. De als bokser opgevoede Simon gaat het liefst door het leven als de flamboyante Lola. Om de fabriek te redden storten Charlie en ‘Lola’ zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn. Niet iedereen in de fabriek is even blij met deze nieuwe richting.

Het verhaal

In deze ontroerende feel-good musical, gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit de gelijknamige speelfilm, erft Charlie de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. De fabriek produceert met name ouderwetse, saaie herenschoenen en stevent af op een faillissement. Maar dan leert Charlie de uitgesproken Simon kennen. Deze grote en opvallende jongeman blijkt door zijn vader te zijn opgevoed om professioneel bokser te worden, maar Simon gaat het liefst door het leven als de flamboyante dragqueen Lola. Er ontstaat een bizar idee.. Om de fabriek te redden storten Charlie en Lola zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn. Niet iedereen in de fabriek is even blij met deze nieuwe richting. Al helemaal niet als Lola haar gevolg meeneemt naar de fabrieksvloer. Deze zes ‘Angels’, stuk voor stuk zelfbewuste ‘dames’, weten van wanten. Dat de stoffige personeelschef en andere oud gedienden hier op z’n zachtst gezegd enorm aan moeten wennen, laat zich raden. En dit alles ook nog eens onder een enorme tijdsdruk. De sensationele en flitsende nieuwe laarzencollectie moet op tijd klaar zijn voor de beroemde fashionweek in Milaan.

Ook Charlies vriendin Nicola heeft moeite met alles wat er gebeurt. Dat geldt niet voor de jonge, grappige medewerkster Lauren, die zeer van Charlie gecharmeerd blijkt te zijn. Er ontspint zich een hilarische situatie met een lach, met venijn, met een traan en met een onverwachte wending. De laarzen blijken een enorme hit te zijn. De fabriek en ieders baan is gered. Charlie en Lola (Simon) realiseren zich dat ze veel meer op elkaar lijken dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Allebei volgen ze niet het pad dat hun vaders voor hen had bedacht, maar gingen ze voor hun eigen gevoel.

Van wereldklasse

Kinky Boots werd op Broadway en West End overladen met prijzen. Zo ontvingen beide shows o.a. de prijs voor Beste Musical!

Deze ontroerende feel-good musical over nieuwe kansen en jezelf kunnen zijn maakte een zegetocht langs de grote theaters in alle wereldsteden. Niet in het minst door de prachtige kostuums, de swingende choreografieën en de fantastische nieuwe songs van wereldster Cyndi Lauper.

SEX IS IN THE HEEL – BE WHO YOU WANNA BE!!!

Foto's & video's

7 Foto's

Musicalpanel beoordeelt 'Kinky Boots' met een

Recensies (23)

★★★★☆
4 5 1
Heerlijk uitbundige dans

★★★★☆
4 5 1
IJzersterk

★★★★★
5 5 1
Spectacular

★★★★☆
4 5 1
Huiveringwekkende allure

★★★★★
5 5 1
Sprankelend en overtuigend

★★★★☆
4 5 1
Flamboyante show raakt gevoelige snaar

★★★★★
5 5 1
In Amerika ging Kinky Boots in 2012 in première en kreeg daar diverse prijzen. In Engeland was de productie ook succesvol. De Nederlandse première was in De Meervaart te Amsterdam, november 2019 en werd positief ontvangen. Producent De Graaf & Cornelissen, cast en crew verdienen een zeer groot compliment voor deze productie. Kinky Boots is een mooie voorstelling die lef heeft, durf en bezorgd je een lach en een traan. De voorstelling heeft een boodschap (je mag zijn wie je wil zijn) dat wordt verteld in een erg mooi verhaal. De prachtige songs (Cindy Lauper) in de voorstelling klinken lekker en de kostuums zijn prachtig. De uitbundige en swingende choreografieën door de Angels van Lola zijn overdonderend en betoverend te noemen. De vertaling van Jurrian van Dongen is prima. Kinky Boots moet gezien worden. Een prachtige feelgoodmusical die een feest is om naar te kijken en indruk maakt. Mis het niet.

★★★★★
5 5 1
Een swingende musical, met een actueel onderwerp en schitterende outfits. Aanrader!

★★★★☆
4 5 1
ik vond de musical Kinky Boots echt een super leuke voorstelling om te horen en te zien de artiesten waren duidelijk verstaanbaar en ook de muziek kwam goed tot zijn recht. Aan te bevelen om daar naar te gaan kijken en luisteren
Lees alle recensies

★★★★★
5 5 1
Een verrassend leuke musical! Vrolijk met een eigentijds onderliggend thema. Mooi decor en professionele cast. Een aanrader!

★★★★★
5 5 1
Echte feelgood! Was blij verrast door deze musical. Een leuk verhaal met de nodige humor. Dat goed werd gespeeld en gezongen. Ging dan ook met een zeer tevreden, ontspannen gevoel de zaal uit! Dus ik zeg: gewoon doen!

★★★★★
5 5 1
Een heerlijke feel good musical met een fantastische cast, aanstekelijke muziek, ingenieus decor en een diep en belangrijk verhaal. Deze show maakt impact, laat je enorm lachen, meeleven en goed nadenken.

★★★★★
5 5 1
Superleuke, indrukwekkende musical. Als je na afloop de zaal uit loopt, dan besef je nog eens dat je gewoon lekker jezelf mag zijn! Wees uniek! En vooral... respecteer ook die ander om wie hij/zij is.

★★★★★
5 5 1
Echte feelgood - die mijn verwachtingen overtrof. Ondanks het onderliggende thema was het een musical die grappig, emotioneel maar vooral plezierig was om naar te kijken en te luisteren. De acteurs, zang, dans, kostuums, het decor - alles was in balans. Ging dan ook met een tevreden, plezierig gevoel het theater uit.

★★★★★
5 5 1
Humoristische, eigentijdse musical gegarandeerde bron voor leuke verhalen over een gezellige avond uit.

★★★★★
5 5 1
Een musical voorstelling die je versteld doet staan. Net op het moment dat je je afvraag wanneer de power komt. Komt de draqqueen lola op. Zij maakt de show! Ze maakt de taboe geen taboe meer. Meerdere krachtige personages en wat goed dat het begint met 2 kinderen. Je komt er direct in. Het 2e gedeelte was noemenswaardig. Het echte leven kwam goed naar voren je raakt over stresst en stoot ieder af. Dit verhaal was niet geheel hoe het echte leven zal gaan. Het is een leuke feel good om een avond door te brengen. Ik zou deze musical aanraden. Super gedaan!

★★★★☆
4 5 1
Leuke musical, aanrader. Goede muziek. Gezellig avondje uit.

★★★★★
5 5 1
De energie en het enthousiasme spatten er vanaf, het verhaal is af en toe even om over na te denken. Swingende muziek en met een goed gevoel weer naar buiten. Top!

★★★★★
5 5 1
Uitbundige, humoristische musical met een eigentijdse moraal. Fantastische choreografie en kostuums, in het bijzonder de drag queens. Aanrader voor een gezellige avond uit.

★★★★☆
4 5 1
Het was een mooie musical met een super goed verhaal en boodschap. Zeker een aanrader om naartoe te gaan.

★★★★★
5 5 1
Echt een must see met een heel goed verhaal, leuke acteurs en goede muziek!

★★★★★
5 5 1
Echt en top musical met een erg goed verhaal en de nodige humor. Een aanrader om een leuke avond te hebben!

★★★★☆
4 5 1
Ietwat trage start, maar daarna een heel verrassende musical. Genieten!
Schrijf een recensie

Recensie plaatsen

Naam
E-mail
Rating
Bericht

Algemene informatie

Voor telefonisch reserveren kun je contact opnemen via 0900 – 1353 (€0,60 p/m) o.v.v. Theaterclub.

Cast:
Naidjim Severina, Vajèn van den Bosch, Jonathan Demoor e.v.a.

Locatie:
Kinky Boots speelt van 26 oktober t/m 19 april in theaters door heel Nederland. De avondvoorstellingen starten om 20:00 of 20:15 uur. De matineevoorstellingen hebben een wisselende starttijd. De complete speellijst met de aanvangtijden vind je onder de knop ‘bestel kaarten’.

Speeldata:
t/m 19 april 2020

Voorwaarden:

  • De getoonde ticketprijzen zijn inclusief servicekosten en exclusief € 1,85 transactiekosten.
  • Maximaal 10 kaarten per reservering.
  • Geen restitutie op reeds gemaakte reserveringen.
  • (Prijs) wijzigingen voorbehouden.

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal € 1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60) per transactie in rekening gebracht.