fs33hzi8qowf_landscape_067_3000.jpg 83m3lud87bu8_landscape_028_2700.jpg

KINKY BOOTS EEN SWINGEND SPEKTAKEL

13 november 2019

Kinky Boots is een kleurrijk, swingend en bij vlagen zelfs ontroerend spektakel. De feelgoodmusical gaat over Charly (Jonathan Demoor), die de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader erft. Een faillissement lijkt onvermijdelijk, tot hij de sassy dragqueen Lola (Naidjim Severina)  leert kennen. Wanneer de geestige Lauren (Vajèn van den Bosch), een van de medewerksters van de fabriek, een opmerking maakt over het belang van een onderscheidend product ontstaat een bizar idee…

De show wordt gedragen door Severina. Als hij als de flamboyante Lola met zijn zes Angels uit de nachtclub opkomt en zich met een dampend disconummer voorstelt, staat de voorstelling in brand. En dat vuur wordt voor de pauze niet meer gedoofd, met dank aan de topband onder leiding van Alberto Klein Goldewijk. De pauzefinale (‘Everybody Say Yeah’) eindigt met zo’n klapper, dat je je afvraagt wat de tweede helft nog gaat brengen; het eerste paar schoenen is immers gemaakt en gevierd.

Demoor is vocaal van grote klasse en laat naast zijn grote bereik een uitstekende inleving zien. Van den Bosch krijgt met haar komische rol de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en ze kwijt zich uitstekend van deze taak. Als ze bezingt dat ze altijd de verkeerde mannen kiest, ondersteunt ze dat niet (zoals in de Broadway-versie) met een grappig accentje, en blijkt dat ook helemaal niet nodig te hebben. De Angels mogen ook niet onvermeld blijven. Net als Lola gaan ze schijnbaar moeiteloos hooggehakt door de voorstelling.

De toeschouwers hebben met de energieke voorstelling, met een positieve boodschap, humor, geweldige shownummers, maar ook mooi gezongen ingetogen ballads, een heerlijke avond. Het plezier van de cast spat ervan af en als aan het einde een regenboog aan lamplicht door de zaal schiet, staat een groep dragqueens in felgekleurde outfits te swingen en het publiek zo ongeveer op de stoelen.

Misschien vind je deze aanbiedingen ook interessant!

Anastasia

AFAS Circustheater, Scheveningen

Beleef de historie. Ontdek het mysterie. Boek nu en ontvang elke 2e kaart voor de helft van de prijs voor deze magische voorstelling.

Carmina Burana

onbekend

Carmina Burana is uitgesteld naar november 2021.

TINA – De Tina Turner Musical

Beatrix Theater, Utrecht

Dit is het echte, nietsontziende verhaal van Tina Turner. De vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang exclusieve acties en aanbiedingen van Theaterclub.nl en DPG Media Magazines via e-mail, meld je nu aan:

Volg Theaterclub.nl
op social media

Volg ons op Facebook en Instagram voor een kijkje achter de schermen, nieuws en exclusieve acties en aanbiedingen.

partners partners