KINKY BOOTS EEN SWINGEND SPEKTAKEL

13 november 2019

Kinky Boots is een kleurrijk, swingend en bij vlagen zelfs ontroerend spektakel. De feelgoodmusical gaat over Charly (Jonathan Demoor), die de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader erft. Een faillissement lijkt onvermijdelijk, tot hij de sassy dragqueen Lola (Naidjim Severina)  leert kennen. Wanneer de geestige Lauren (Vajèn van den Bosch), een van de medewerksters van de fabriek, een opmerking maakt over het belang van een onderscheidend product ontstaat een bizar idee…

De show wordt gedragen door Severina. Als hij als de flamboyante Lola met zijn zes Angels uit de nachtclub opkomt en zich met een dampend disconummer voorstelt, staat de voorstelling in brand. En dat vuur wordt voor de pauze niet meer gedoofd, met dank aan de topband onder leiding van Alberto Klein Goldewijk. De pauzefinale (‘Everybody Say Yeah’) eindigt met zo’n klapper, dat je je afvraagt wat de tweede helft nog gaat brengen; het eerste paar schoenen is immers gemaakt en gevierd.

Demoor is vocaal van grote klasse en laat naast zijn grote bereik een uitstekende inleving zien. Van den Bosch krijgt met haar komische rol de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en ze kwijt zich uitstekend van deze taak. Als ze bezingt dat ze altijd de verkeerde mannen kiest, ondersteunt ze dat niet (zoals in de Broadway-versie) met een grappig accentje, en blijkt dat ook helemaal niet nodig te hebben. De Angels mogen ook niet onvermeld blijven. Net als Lola gaan ze schijnbaar moeiteloos hooggehakt door de voorstelling.

De toeschouwers hebben met de energieke voorstelling, met een positieve boodschap, humor, geweldige shownummers, maar ook mooi gezongen ingetogen ballads, een heerlijke avond. Het plezier van de cast spat ervan af en als aan het einde een regenboog aan lamplicht door de zaal schiet, staat een groep dragqueens in felgekleurde outfits te swingen en het publiek zo ongeveer op de stoelen.

Misschien vind je deze aanbiedingen ook interessant!

Elke 2e kaart halve prijs

Anastasia

AFAS Circustheater, Den Haag

Beleef de historie. Ontdek het mysterie. Boek nu en ontvang elke 2e kaart voor de halve prijs voor deze magische voorstelling.

€ 20,- voordeel

Lazarus

DeLaMar Theater, Amsterdam

David Bowie’s laatste, meeslepende meesterwerk. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 24,15!

Nieuw in Nederland!

Kinky Boots

Diverse theaters

De hilarische en ontroerende Broadwayhit is nu te zien in het theater. Zorg dat je erbij bent!

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal € 1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60) per transactie in rekening gebracht.