Jesus Christ Superstar

Diverse theaters

Jesus Christ Superstar is gestopt

Lopende voorstellingen

Jesus Christ Superstar

Prijs vanaf € 30,-

Van 4 t/m 21 april 2019, verschillende locaties in Nederland

Tot 50% korting op kaarten voor Jesus Christ Superstar

De spectaculaire rockopera Jesus Christ Superstar komt nog één keer terug naar Nederland voor een definitieve afscheidstournee! Jesus Christ Superstar is geliefd door de geweldige cast, het ijzersterke live orkest, de wervelende dansers, de excellente zangers en de ongeëvenaarde vertolking van Jezus door de legendarische Ted Neeley (75). Ondanks zijn respectabele leeftijd vertolkt Neeley de rol van Jezus nog altijd op onovertroffen wijze. De Nederlandse tournee van Jesus Christ Superstar is de laatste kans om deze levende legende live te zien. Jesus Christ Superstar is van 4 t/m 21 april te zien in Groningen, Amsterdam en Den Haag.

Bestel nu je kaarten via Theaterclub.nl en ontvang tot 50% korting!

Het programma

Na staande ovaties en lovende reacties uit Italië, Zwitserland, Spanje en Portugal vervolgt de tour van de Rockopera zich door Nederland. De cast bestaat uit een sensationeel live orkest, wervelende dansers, en uitzonderlijk goede zangers. Het onbetwistbare middelpunt van de musical is natuurlijk Ted Neeley.

Tijdens deze musical klassieker zullen bijzondere uitvoeringen ten gehore worden gebracht van:

 • I Don’t Know How To Love Him
 • Superstar
 • Gethsemane

Speciaal voor deze uitvoering van de musical Jesus Christ Superstar is een cast samengesteld waar je u tegen zegt. Samen met Neeley zetten zij een ijzersterke Rockopera neer. Buiten Ted Neeley bestaat de cast uit:

 • Simona Distefano – Maria
 • Nick Maia – Judas
 • Paride Acacia – Annas
 • Andrea Di Persio – Pilatus
 • Giorgio Adamo – Simon
 • Francesco Mastroiann – Kajafas
 • Salvador Axel Berry Torris – Herodes
 • Mattia Braghero – Peter

De rockopera is van 4 t/m 21 april te zien in Amsterdam, Groningen, Den Haag en Breda.

Ted Neeley in Rockopera Jesus Christ Superstar

Ted Neeley werd in 1943 geboren in Texas binnen een zeer gelovig gezin. Hij kwam per toeval terecht in de film- en theaterwereld en speelde zijn eerste rol in de musical Hair. Vervolgens deed Neeley auditie voor de rol van Judas in de musical Jesus Christ Superstar en kreeg de rol. Omdat de musical een enorm succes was werd deze vertaald, naar de inmiddels niet meer weg te denken film uit 1972. Neeley had hierin de rol van Jezus en speelde de sterren van de hemel.

Inmiddels heeft Ted Neeley, het karakter Jezus, zo’n 5.000 keer gespeeld. Zijn passie voor deze rol levert dan ook ijzersterke recensies op zoals: “Neeley meesterlijk. Hij speelt geen Jezus, hij is Jezus”.

Ervaar nu zelf de meesterlijke prestaties van Ted Neeley in de musical Jesus Christ Superstar.

Andrew Lloyd Webber

Componist Andrew Lloyd Webber werd in 1948 geboren in Londen en studeerde aan de Universiteit van Oxford en het Royal College of Music. In 1970 brak hij door met het componeren van de musical Jesus Christ Superstar. Sindsdien is hij hiermee onlosmakelijk verbonden.

Webber componeerde ook de muziek voor wereldberoemde producties als Evita (met Madonna in de hoofdrol), The Phantom of the opera, Cats en The wizard of Oz en schreef veel filmmuziek.

Vandaag de dag bezit hij 6 theaters in London, heeft hij een eigen foundation en een productiemaatschappij.

Andrew Lloyd Webber werkte 33 jaar lang samen met tekstschrijver Tim Rice en vormden een ijzerster duo. Mede door deze samenwerking is de musical Jesus Christ Superstar een enorme hit geworden.

Speeldata & Locaties:

4 t/m 7 april 2019 – Martiniplaza, Groningen
12 t/m 14 april 2019 – AFAS live, Amsterdam
18 t/m 21 april 2019 – World Forum Theater, Den Haag

Tim Rice

Tim Rice werd in 1944 geboren in Amersham (Engeland). Hij begon in 1965 met het schrijven van songteksten en bleek al snel een uitzonderlijk talent. In hetzelfde jaar ontmoette hij Andrew Lloyd Webber en mede hierdoor kwam zijn carrière in een stroomversnelling terecht. Samen met Andrew schreef hij de musicals Jesus Christ Superstar en Evita en samen met wereldberoemd zanger Elton John, schreef hij de muziek van Disney’s The Lion King.

In de jaren 90 schreef Rice vooral songteksten voor andere Disney producties als Aladdin en Beauty and the Beast. Daarnaast ontving hij diverse awards en Oscars voor zijn voortreffelijke werk als tekstschrijver en kreeg hij een ster op de wereldberoemde Hollywood walk of fame. Bestel nu je kaarten via Theaterclub.nl en ontvang tot 50% korting!

 

Foto's & video's

3 Foto's

Recensies (4)

★☆☆☆☆
1 5 1
Wat een verschrikkelijke voorstelling. Slecht geluid (hard/zacht/harder/super hard). Ted neeley onverstaanbaar en haalt de hoge noten niet. Wij zijn na een half uur vertrokken. Wat een aanfluiting, zeker na al die lovende recencies. Echt jammer want de kaartjes waren zeker niet goedkoop. Het was werkelijk tenenkrommend slecht.

★★★★★
5 5 1
Wij gaan nu voor de 3e keer. Geweldige voorstelling en uiteraard met stukje jeugdsentiment om Ted Neeley zelf in de hoofdrol te zien schitteren.

★★★★★
5 5 1
Zijn al eerder geweest in Den Haag. Gaan deze keer naar Amsterdam. Heerlijk, zo genieten. Laatste keer Ted Neeley zien en horen.
Lees alle recensies

★★★★★
5 5 1
Ben al eens geweest in Rotterdam, was super.

Algemene informatie

Voor telefonisch reserveren kun je contact opnemen via 0900 – 1353 (€0,60 p/m).

Locaties:
4 t/m 7 april 2019 – Martiniplaza, Groningen
12 t/m 14 april 2019 – AFAS live, Amsterdam
18 t/m 21 april 2019 – World Forum Theater, Den Haag

De avondvoorstellingen starten om 20:00 uur. De matineevoorstellingen om 14:00 uur.

Speeldata:
4 t/m 21 april 2019

Voorwaarden:

 • De getoonde ticketprijzen zijn inclusief servicekosten en exclusief € 1,85 transactiekosten per boeking en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60 voor reguliere postverzending)
 • Prijzen verschillen per locatie en zijn afhankelijk van de door jou gekozen rang en dag van de voorstelling.
  -Voor Groningen geldt 50% korting op rang 1 en 2.
  -Voor Amsterdam geldt 50% korting op rang 1 t/m 4.
  -Voor Den Haag geldt 50% korting op rang 1 t/m 3.
 • Het aantal rangen aanwezig in het theater verschilt per locatie.
 • Deze actie is op basis van beschikbaarheid en niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen
 • Geen restitutie op reeds gemaakte reserveringen.
 • Wijzigingen voorbehouden.

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal € 1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60) per transactie in rekening gebracht.