GENOMINEERDEN VOOR MUSICAL AWARDS 2020 ZIJN BEKEND!

18 december 2019

De Stichting Musical Awards heeft de genomineerden voor de Musical Awards 2020 bekendgemaakt. Een vakjury, bestaande uit Alex Klaasen, Isabelle Beernaert, Marisa van Eyle, Arno Gelder, Charles Droste, Michiel de Regt en Tania Kross, heeft de afgelopen maanden alle producties bezocht en is na vakkundig beraad tot een lijst met namen gekomen.

Anastasia en Kinky Boots hebben allebei 10 nominaties gekregen en maken daarmee de grootste kans om een Musical Award te winnen. Fun Home en Lazarus volgen met  9 nominaties. Stage Entertainment is met in totaal 19 nominaties de meest genomineerde theaterproducent. De Graaf & Cornelissen Entertainment volgt met 11 nominaties en Opus One heeft er samen met Internationaal Theater Amsterdam 9. Andere theaterproducenten met een of meerdere nominaties zijn: Michiel Morssinkhof, Theateralliantie, Mark Vijn Theaterproducties, MORE Theater Producties en Bos Theater Producties.

Genomineerd voor Vrouwelijke hoofdrol:
Eva van der Gucht (’t Schaep met de 5 Pooten)
Renée van Wegberg (Fun Home)
Tessa Sunniva van Tol (Anastasia)

Genomineerd voor Mannelijke hoofdrol:
Dragan Bakema (Lazarus)
Pieter Embrechts (Lazarus)
Naidjim Severina (Kinky Boots)
Daniel Cornelissen (Marvellous)
Ad Knippels (Fun Home)

Kansmakers voor Vrouwelijke bijrol:
Gerrie van der Klei (Anastasia)
Vajèn van den Bosch (Kinky Boots)
Eva van Gessel (Annie)

Kansmakers voor Mannelijke bijrol:
René van Kooten (Anastasia)
Sjoerd Spruijt (Annie)
Rolf Koster (Op Hoop van Zegen)

Verder zijn Anastasia, Kinky Boots en Lazarus genomineerd voor Beste musical groot en Brugklas de Musical, ’t Schaep met de 5 Pooten en Fun Home voor Beste musical klein. Het publiek kan ook dit jaar weer bepalen wie de AD Publieksprijs voor Beste Musical krijgt.

De prestigieuze Awards voor Nederlands grootste musicalsterren en beste producties worden uitgereikt op 22 januari 2020 in het RAI Theater in Amsterdam. Frits Sissing presenteert het gala, dat live wordt uitgezonden door AVROTROS op NPO1.

Misschien vind je deze aanbiedingen ook interessant!

Gratis rang-upgrade
 

Verliefd op Ibiza

Diverse theaters

Dé feel-good musical ‘Verliefd op Ibiza’. Van 18 januari t/m 10 mei 2020 in verschillende theaters door heel Nederland.

Elke 2e kaart halve prijs

Anastasia

AFAS Circustheater, Den Haag

Beleef de historie. Ontdek het mysterie. Boek nu en ontvang elke 2e kaart voor de helft van de prijs voor deze magische voorstelling.

Alle voorstellingen zijn gecanceld

Kinky Boots

Diverse theaters

De hilarische en ontroerende Broadwayhit is nu te zien in het theater. Zorg dat je erbij bent!

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal € 1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60) per transactie in rekening gebracht.