6u03ift8xw8a_landscape_067_3000.png 2ou3fh98f5y9_landscape_028_2700.png

Dutch Swing College Band | Jubileumconcert

Ss Rotterdam, Rotterdam
Dutch Swing College Band | Jubileumconcert De Dutch Swing College Band is een instituut. Een jazzinstituut dat inmiddels zijn 75-jarig jubileum viert. Een van de mooiste verhalen uit de rijke geschiedenis van de band is misschien toch wel van hun allereerste ‘officiële’ optreden. De Tweede Wereldoorlog was nog geen 24 uur afgelopen toen de band, toen nog in kwartetformatie, een spontaan bevrijdingsconcert gaf op het Haagse Valkenboschplein. De liefde voor jazz en in het bijzonder Dixieland, was bij oprichter Peter Schilperoort, Frans Vink, Tonny Nusser en Henny Frohwein zo groot dat ze ondanks het feit dat de Duitsers jazz hadden verboden al illegale ‘optredens’ gaven in Haagsche kelders en achterafkamertjes. Maar dat was het begin. Wat volgde was 75 passie voor jazz, 40 studio en live albums, talloze buitenlandse tournees en optredens met jazz grootheden als Sidney Bechet, Neva Raphaello en meer recent Wouter Hamel. Op zondag 2 mei 2021 viert de band al die oude hits, anekdotes, oud bandleden en samenwerkingen in een uniek jubileumconcert. Locatie: SS Rotterdam, het oude stoomschip van de Holland Amerika Lijn dat de sfeer van de jaren vijftig uitademt.  Het wordt een jazzconcert om niet te vergeten van het langst bestaande professionele jazzorkest ter wereld. 2021-05-02 2021-05-02
ss Rotterdam, Rotterdam ss Rotterdam, Rotterdam
0 0

Vier het 75-jarig bestaan!

De Dutch Swing College Band is een instituut. Een jazzinstituut dat inmiddels zijn 75-jarig jubileum viert. Een van de mooiste verhalen uit de rijke geschiedenis van de band is misschien toch wel van hun allereerste ‘officiële’ optreden. De Tweede Wereldoorlog was nog geen 24 uur afgelopen toen de band, toen nog in kwartetformatie, een spontaan bevrijdingsconcert gaf op het Haagse Valkenboschplein. De liefde voor jazz en in het bijzonder Dixieland, was bij oprichter Peter Schilperoort, Frans Vink, Tonny Nusser en Henny Frohwein zo groot dat ze ondanks het feit dat de Duitsers jazz hadden verboden al illegale ‘optredens’ gaven in Haagsche kelders en achterafkamertjes.

Maar dat was het begin. Wat volgde was 75 passie voor jazz, 40 studio en live albums, talloze buitenlandse tournees en optredens met jazz grootheden als Sidney Bechet, Neva Raphaello en meer recent Wouter Hamel.

Op zondag 2 mei 2021 viert de band al die oude hits, anekdotes, oud bandleden en samenwerkingen in een uniek jubileumconcert. Locatie: SS Rotterdam, het oude stoomschip van de Holland Amerika Lijn dat de sfeer van de jaren vijftig uitademt.  Het wordt een jazzconcert om niet te vergeten van het langst bestaande professionele jazzorkest ter wereld.

Meer over deze voorstelling

PROGRAMMA:
14:00 uur - Ontvangst in de Queenslounge met een glas bubbels
15:00 uur - Aanvang concert in het theater op het ss Rotterdam
15:45 uur - Pauze – ontvangst in de Queenslounge met een pauzedrankje
16:15 uur - Start 2e deel in het theater van het ss Rotterdam
17:00 uur - Einde concert
17:05 uur - Aanvang afterparty
18:30 uur - Einde afterparty
(Consumpties tijdens de afterparty zijn voor eigen rekening)

Let op; het jubileumconcert stond oorspronkelijk gepland op zondag 26 april 2020 en is in verband met het Coronavirus verplaatst naar zondag 2 mei 2021.

Recensies

Nog geen beoordelingen.


Algemene informatie

Voor telefonisch reserveren kun je contact opnemen via 0900 – 9203 (€0,45 p/m) o.v.v. Theaterclub

Locatie: Ss Rotterdam, Rotterdam

Speeldata: 2 mei 2021

Bekijk hier de gehele speellijst
2 mei 2021 in ss Rotterdam, Rotterdam

Prijs: De getoonde ticketprijzen zijn inclusief servicekosten.

Voorwaarden:

  • Geen restitutie op reeds gemaakte reserveringen.
  • (Prijs)wijzigingen voorbehouden.

Dutch Swing College Band | Jubileumconcert

Binnenkort te zien in ss Rotterdam, Rotterdam

Prijs vanaf € 47,50

2 mei 2021 Bestel kaarten
Bestel kaarten

Bestel bij Theaterclub.nl en ontvang:

Voorstellingen speciaal voor jou geselecteerd

Gegarandeerd het meeste voordeel

Ruime keuze aan speeldata en locaties

Keuze uit de beste rangen en stoelen

cdu3i6j8wnrp_square_png_400.png

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal €1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal €3,60) per transactie in rekening gebracht.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang exclusieve acties en aanbiedingen van Theaterclub.nl en DPG Media Magazines via e-mail, meld je nu aan:

Volg Theaterclub.nl
op social media

Volg ons op Facebook en Instagram voor een kijkje achter de schermen, nieuws en exclusieve acties en aanbiedingen.

partners partners