Carmen La Cubana

DeLaMar Theater, Amsterdam

Carmen La Cubana is gestopt

Lopende voorstellingen
 

Carmen La Cubana

Prijs vanaf € 41,05

Van 25 januari t/m 10 februari exclusief te zien in het DeLaMar Theater, Amsterdam

Beleef Carmen La Cubana exclusief in het DeLaMar Theater

Nooit eerder was een Cubaanse musical in Nederland te zien. Met de komst van Carmen La Cubana naar Amsterdam komt daar nu verandering in. De musical – gebaseerd op de wereldberoemde opera van Georges Bizet is van 25 januari tot en met 10 februari exclusief te zien in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

Boek nu je kaarten via Theaterclub.nl en ontvang per bestelling gratis een programmaboek!

Passie, temperament en flair in unieke versie van Bizet’s Carmen

Beleef de meest vurige en gepassioneerde versie van Carmen ooit. Een 14 koppige live Latin band, de beste Cubaanse zangers & dansers en een prachtig decor nemen het publiek mee naar de bars en clubs van Havana. In Engeland, Duitsland en Frankrijk speelde Carmen La Cubana voor volle zalen
en kreeg juichende kritieken. Nu verovert deze adembenemende musical Amsterdam tijdens een exclusieve serie shows. Zorg ervoor dat je deze bijzondere voorstelling niet mist!

Het verhaal

Het verhaal begint aan de vooravond van de Cubaanse revolutie. Ver weg van Havanna droomt Carmen over een beter leven. De nog jonge soldaat José valt voor haar charmes en reist met Carmen naar de grote stad. Daar verliest ze haar interesse voor de soldaat en vlucht in de armen van een charismatische bokser.
Met verstrekkende gevolgen… Carmen La Cubana is een intense voorstelling die klassieke operaklanken op overtuigende wijze combineert met opzwepende Latin muziek en Cubaanse flair. Een succesvol concept waaraan meer dan drie jaar voorbereiding vooraf ging. Regisseur van de show is de gerenommeerde
Christopher Renshaw. Hij vestigde zich maandenlang in Havana om samen met de beste zangers, dansers en acteurs van het land te werken aan Carmen La Cubana. Hij creëerde een unieke voorstelling die het beroemde verhaal van Carmen transporteert naar de straten van Havana aan de vooravond van de revolutie. De voorstelling ging in 2016 in première in het het Théâtre du Chatelet in Parijs en was direct een hit. Carmen La Cubana overtuigt als een ongeëvenaarde Caribische musical vol gepassioneerde ritmes, prachtige nummers en opzwepende dans. De musical ademt de sfeer uit van Havana zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke en legendarische versie van Georges Bizet en de zeer herkenbare melodieën. Het origineel is op een spectaculaire manier vertaald naar een Cubaanse versie. En dat is een prestatie van formaat, die zowel door pers als publiek omarmd wordt. Carmen La Cubana wordt gekenmerkt door grote, kleurrijke tableaus met een strakke en sensationele choreografie. Het verhaal geeft aan de opera van Bizet een geheel eigen dynamiek doordat het zich afwisselend afspeelt in een sigarenfabriek op het platteland en in het bruisende nachtleven van Havana. Carmen La Cubana heeft alles in zich om een onvergetelijke indruk achter te laten. Gepassioneerde liefde, salsa en zelfs een revolutie vormen de ingrediënten die deze musical uniek maken.

Componist Alex Lacamoire

Carmen van Georges Bizet is één van de meest bekende stukken in het opera genre. Componist Alex Lacamoire heeft er een geheel eigen interpretatie op los gelaten die de goedkeuring van zowel puriteinse opera liefhebbers als musical fans kan wegdragen. Hij accentueert de Spaanse elementen in de originele versie
en voegt daar Latin klanken aan toe. Een 14 koppige Latin band geeft daarbij nog eens extra Afro/Cubaanse flair aan de muziek. Samen zorgt dit ervoor dat de opera in de musicaluitvoering van Carmen La Cubana een geheel eigen karakter krijgt. Met deze musical maakt Lacamoire – die eerder twee Tony Awards won voor Hamilton (2016) and Dear Evan Hansen (2017) – zijn reputatie als begenadigd componist meer dan waar. Ook de choreografie mag niet onvermeld blijven. Deze verbindt typisch Cubaanse stijlen zoals de Rumba en de Mambo, met moderne dans. De unieke combinatie van een iconisch verhaal, bijzondere muziek en een indrukwekkende choreografie, maakt van Carmen La Cubana één van de meest spraakmakende musicals van dit moment.

Gratis programmaboek

Boek nu kaarten voor Carmen La Cubana via Theaterclub.nl en ontvang per bestelling gratis een programmaboek. Deze is op de dag van de voorstelling af te halen in het theater! Carmen La Cubana is van 25 januari t/m 10 februari exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Foto's & video's

8 Foto's

Recensies

Geen beoordelingen.


Geen recensies beschikbaar

Recensie plaatsen niet meer mogelijk

Algemene informatie

Voor telefonisch reserveren kun je contact opnemen via 0900 – 1353 (€0,60 p/m).

Locatie:
DeLaMar Theater, Amsterdam

Speeldata:
Van 25 januari t/m 10 februari

Voorwaarden:

  • De getoonde ticketprijzen zijn inclusief servicekosten, exclusief € 1,85 transactiekosten per boeking en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60 voor reguliere postverzending).
  • Per bestelling ontvang je gratis een programma, deze is op dag van de voorstelling af te halen in het theater.
  • Maximaal 8 kaarten per reservering.
  • Deze actie is op basis van beschikbaarheid en niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
  • Geen restitutie op reeds gemaakte reserveringen.
  • Wijzigingen voorbehouden.

De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten (maximaal € 1,85) en eventuele verzendkosten (maximaal € 3,60) per transactie in rekening gebracht.